Άνοιγμα πλατφόρμας για την αποζημίωση ειδικού σκοπού Μαρτίου

Συνάδελφοι,

άνοιξε σήμερα 12/5/21 έως και τις 19/5/21 η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 € για τον μήνα Μάρτιο 2021.

Συγκεκριμένα, από τις 12 έως τις 19 Μαΐου 2021 θα μπορείτε να υποβάλετε μονομερή δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr και στην κατηγορία "Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών". Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς Taxis.
                    
Δικαιούχοι της αποζημίωσης, είναι όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Είναι εγγεγραμμένοι έως και τις 10 Ιανουαρίου 2021 στο Μητρώο Καλλιτεχνών (στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων).  
β) Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Στην αίτηση οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Η αποζημίωση καταβάλλεται εφάπαξ έπειτα από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων που τηρούνται στην πλατφόρμα του Μητρώου, στην Εργάνη, τον ΟΑΕΔ και τους συναρμόδιους φορείς, χωρίς να απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ταυτόχρονα προωθείται προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση της χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες και για τον μήνα Απρίλιο.

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.