Επιστολή Διαμαρτυρίας

 

                                                                                                                         Αθήνα, 05/01/2022

 

Προς:

  • Πρωθυπουργό, κο Κυριάκο Μητσοτάκη
  • Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κο Κωστή Χατζηδάκη
  • Γενική Γραμματέα Εργασίας, κα Άννα Στρατινάκη
  • Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη
  • Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, κο Νικόλα Γιατρομανωλάκη

 

Βαδίζοντας τον 3ο χρόνο πανδημίας με την μετάλλαξη Όμικρον  να είναι μεταδοτικότερη από κάθε άλλη προηγούμενη, τα μέτρα της κυβέρνησης για την προφύλαξη των εργαζομένων στο χώρο  του κινηματογράφου και της τηλεόρασης είναι ελλιπή.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο μέσα σε ένα δαιδαλώδες και ασαφές πλαίσιο συνεχόμενων και αλληλοσυγκρουόμενων ΚΥΑ που εκδίδει η κυβέρνηση.

Καμία πρόβλεψη οικονομικής αποζημίωσης για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε καραντίνα, ενώ δεν νοσούν.

Καμία πρόβλεψη οικονομικής αποζημίωσης με την αποζημίωση ειδικού σκοπού μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο του 2021 και Ιανουάριο του 2022. Η επιλεκτική διαδικασία αποζημίωσης μόνο για έναν κλάδο του πολιτισμού και μάλιστα σύμφωνα με το ΚΑΔ των εργοδοτών είναι εμπαιγμός απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους στον πολιτισμό.

Καμία πρόβλεψη για την δημιουργία σωστού Μητρώου Καλλιτεχνών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε σωματείου, όπως έχει εδώ και ένα χρόνο δεσμευτεί ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Γιατρομανωλάκης.

Καμία πρόβλεψη για rapid test τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα ή PCR test για όλους τους εργαζόμενους σε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά συνεργεία ανεξαρτήτως νόσησης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, λόγω της ιδιαιτερότητας της εργασίας μας.

Καμία πρόβλεψη για αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν ασφαλείς στην δουλειά τους και να επιστρέφουν ασφαλείς στα σπίτια τους.

Καμία πρόβλεψη για συνταγογράφηση του PCR.

Καμία πρόβλεψη για το ΕΣΥ.

Καμία πρόβλεψη για τα σχολεία.

Άφαντο το κράτος.

Τρία χρόνια τώρα έχετε κλείσει κάθε δίοδο επικοινωνίας με τα σωματεία των εργαζομένων, τρία χρόνια τώρα νομοθετείτε υπέρ των ισχυρών, καταπατώντας κάθε έννοια ισονομίας, τρία χρόνια τώρα πεθαίνουμε ως πολίτες, ως εργαζόμενοι, ως γονείς αυτής της χώρας.

 

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕΣΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ .